Route

Voorzijde van Huys Egmont in de Slot weg te Egmond aan den Hoef
Huys Egmont ligt op steenworp afstand van het strand, de zee, de duinen en biedt een aangenaam alternatief voor als het weer wat minder is. We zitten dichtbij de provinciale weg tussen Alkmaar en Castricum en zijn dus makkelijk bereikbaar.

Het bezoekerscentrum bevindt zich in een oude schooltje (1959) en raadhuis (1871) in de Slotweg te Egmond aan den Hoef. Recht tegenover de brug naar de fundamenten van het oude kasteel van de heren van Egmond. 

Lokaal verkeer

Vanuit Egmond aan Zee, Bergen, Heiloo en Castricum volgt u de borden Egmond aan den Hoef en rijdt u via de Herenweg door het dorpscentrum. Sla bij Café Het Rode Hert de Slotweg in en u vindt Huys Egmont na 400 meter aan uw rechterhand.
Route via Amsterdam (A9)

Volg de borden richting Haarlem / Alkmaar (A9). Neem bij Alkmaar aangekomen afslag 12 (Den Helder/ Heiloo) en passeer het AFAS Stadion. Neem de rotonde driekwart (Ring WEST) en volg de borden Egmond (N9). Lees verder bij 'Vanuit Alkmaar (N9)'.

Overige richtingen

Volg de borden richting Alkmaar en houd bij Alkmaar Ring WEST aan. Lees verder bij 'Vanuit Alkmaar (N9)'.

Vanuit Alkmaar (N9)

Neem bij Sportcentrum De Meent / MacDonalds de afslag Egmond (N512). Na 6km neemt u bij de rotonde de eerste afslag (Bedrijventerrein "De Weidjes"). Neem direct de eerste afslag links het bedrijventerrein op (Lamoraalweg), en daarna de eerste rechts (Weg over de Oude Veert). Aan het einde vindt u Huys Egmont, om de hoek aan uw linkerhand, tegenover de fundamenten van Kasteel Egmond, of 'Het Slot op den Hoef'.

Parkeren in de Slotweg

Als u vanaf het bedrijventerrein komt, gaat u  aan het einde van de Weg naar de Oude Veert rechtsaf . U kunt daar parkeren. Het is dan 50 meter lopen naar Huys Egmont.

Als u door de Slotweg komt, kunt u aan het einde, net voorbij de slotfundamenten, parkeren. Het is dan 50 meter lopen naar Huys Egmont.
Share by: