Agenda

Agenda 2017

27 okt:          Lezing: Egmond in de Gouden Eeuw
                         door Peter van den Berg

                           KAARTEN RESERVEREN (€5 p.p.)

24 nov:          Lezing

15 dec:            Lezing

Wisselexposities

Egmondse kinderportretten door Erwin Bowien 1937-1938

Begin 1938 kreeg de Duitse kunstenaar Erwin Bowien van de toenmalige gemeente Egmond-Binnen de opdracht om alle hier eind 1937 en begin 1938 geboren kinderen te portretteren. Het resultaat, 20 kinderportretten, werd gebundeld en aangeboden aan het koningshuis, ter gelegenheid van de geboorte van prinses Beatrix. Stichting Historisch Egmond heeft contact gezocht met het Koninklijk Huisarchief en de beschikking gekregen over hoge resolutie scans van deze portretten, waarna we van alle geportretteerden (of hun nabestaanden) toestemming hebben gekregen om deze portretten voor het eerst in 80 jaar te exposeren.

Deze bijzondere expositie is te bezoeken vanaf het tweede weekeinde van juni tot en met september 2017.

90 jaar Contact met de Egmonden

Tot en met september kunt u in zaal 2 genieten van onze foto-expositie over '90 Jaar Contact met de Egmonden'. Een leuke selectie foto's uit het archief, oude kranten, voorpagina's en een 20 minuten durende slideshow vormen samen een feestelijk portret van een veelgelezen, lokale krant.

De Egmondse School

Op diverse panelen in de gang kunt u het verhaal lezen van de Art Summer School van de Amerikaanse schilder George Hitchcock, zijn vriend Gari Melchers en hun studenten, die begin vorige eeuw de mooiste werken maakten in Egmond en omgeving.

Deze expositie is ook in de avonduren te bezichtigen.
Etalage expositie over De Egmondse School in Huys Egmont
Share by: